Buying Seat

PENGENALAN

  • Program Buying Seats memberikan peluang kepada Murid Berkeperluan Pendidikan Khas (MBPK) untuk menimba ilmu kemahiran dan pengetahuan serta memperolehi pengalaman belajar di institusi swasta dan industri selaras dengan Key Performance Indicator (KPI) Bahagian Pendidikan Teknikal dan Vokasional (BPTV). Peluang ini perlu diberikan semasa MBPK dalam usia persekolahan. Selain itu MBPK juga dapat mengisi ruang kemahiran yang tidak diperolehi di sekolah dan menamatkan persekolahan dengan kelayakan kemahiran yang bersijil dalam bidang kemahiran yang diminati.
  • Pelaksanaan Program Buying Seats ini akan dapat memberikan latihan kepada MBPK dalam menguasai bidang vokasional serta akademik seterusnya menyediakan mereka peluang pekerjaan.Program ini ditawarkan kepada MBPK yang berminat dan mendapat persetujuan ibu bapa/penjaga serta memenuhi syarat yang ditentukan dalam Program Buying Seats oleh panel yang dilantik Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). MBPK yang mengikuti program ini akan dinilai secara berterusan dan diberikan sijil mengikut bidang yang diikuti.

RINGKASAN PROGRAM

  Berikut merupakan ringkasan pelaksanaan program :

0 comments:

Post a Comment

Makluman
Salam 1 Malaysia,

Laman blog portalupkhas.blogspot.com akan digunakan sebagai penyampai maklumat terkini dari Unit Pendidikan Khas Melaka.Diharap guru-guru dapat menggunakan blog ni dengan sebaiknya.

Galeri Aktiviti

Aktiviti Tahun 2019

Peperiksaan

UPSR
September 2018
PT3
Oktober 2018

STAM

Oktober Dan November 2018

SPM

November Hingga Disember 2018

STPM PENGGAL 2

Hingga Mei 2018

STPM PENGGAL 3

Dan November 2018

Sila Rujuk Lembaga Peperiksaan Malaysia / Majlis Peperiksaan Malaysia Untuk keterangan Lanjut

Pautan
Penyata Gaji
SSQS
EMIS
EgTukar